Inversion of exchange interaction sign of Nd3+ excited states and its manifestation in optical absorption spectra of NdFe3(BO3)4 crystal - Kachur, I. S.; Kurnosov, V. S.; Piryatinskaya, V. G. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Проведено експериментальні дослідження та теоретикогруповий аналіз низькотемпературних спектрів оптичного поглинання кристала фероборату неодиму NdFe3(BO3)4. Показано, що знак обмінної взаємодії з підсистемою заліза у збудженому стані Nd3+ може відрізнятися від знаку обміну в основному стані.