Two-phase/two-gap scenario in heavily reduced superconducting ITO films revealed by point-contact spectroscopy - Menesenko, D.; Feia, O.; Shapovalov, A.; Tarenkov, V.; Gavrysh, I.; Zhitlukhina, E.; Belogolovskii, M.; Parra, A.; Aliev, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Представлено перші точково-контактні виміри суттєво відновлених плівок оксиду індію та олова (ITO) у надпровідному стані, які одночасно демонструють високу прозорість у спектрі видимого світла. Аналіз спектра диференційної провідності вказує на наявність двох надпровідних фаз, основної з критичною температурою Tc біля 4.6 К та додаткової фази з Tc ~ 10 К, швидше за все, локалізованої на поверхні. Розділення фаз опосередковано підтверджується вимірюваннями опору цих шарів та розрахунками з перших принципів легованої електронної структури ITO. Отримані результати дозволяють сподіватися на створення прозорих надпровідних плівок з критичними температурами близько 10 К.