Photochemistry of cyanoacetylene in solid argon revisited - Custer, Thomas G.; Crépin, Claudine; Gronowski, Marcin; Lawzer, Arun-Libertsen; Kołos, Robert (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Для вивчення УФ-індукованих перетворень ціаноацетилену в кріогенних матрицях благородних газів використаноізотопне маркування (2H і 15N) та ІЧ спектроскопію поглинання.Отримані результати показали, що всі спостережувані процесиізомеризації включають окремі ізольовані молекули прекурсора. Не знайдено фотопродуктів, які б утворювалися внаслідок рекомбінації фрагментів, що походять від різних молекул.