Hard X-ray magnetic circular dichroism under high magnetic field - Wilhelm, F.; Rogalev, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Описано високопольову установку рентгенівського магнітного кругового дихроїзму (XMCD), що використовує пучок синхротронного випромінювання кругової поляризації ID12 від Європейської установки синхротронного випромінювання, яка призначена для поляризаційно-залежної рентгенівської спектроскопії поглинання в м’якому та жорсткому рентгенівському діапазоні від 2 до 15 кеВ. Статичне магнітне поле до 17 Тл генерується надпровідним соленоїдом. Роботу установки проілюстровано трьома показовими дослідженнями: метамагнітні переходи в монокристалі PrCo2Ge2, парамагнетизм Паулі в монокарбіді урану та наведений магнетизм на атоми золота у різних середовищах: MnAu4, UAu4 та чистому металевому золоті.