Manifestation of edge spin magnetization in normal metal - Chiang (Tszyan) , Yu. N.; Dzyuba, M. O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
У парамагнітному металі (Al) було виявлено нелінійну поведінку спінової складової в ефекті Холла, що вказує на роль крайової поперечної спінової намагніченості. Показано, як цей прояв пов’язаний з періодом прецесії спіну та тривалістю їх релаксації, які слабко залежать від часу релаксації імпульсу.