On a model of a Josephson junction with a single quantum channel featuring a “deformed” Andreev reflection coefficient - Sergeyev, D.; Shunkeyev, K.; Solovjov, A. L. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
У цій статті представлено розрахунки вольт-амперних, dI/dVта d2I/dV2 -характеристик джозефсонівського переходу з коротким одновимірним каналом з урахуванням «деформованої» (аномальної) енергетично залежної функції відбиття Андрєєва. Залежно від ступеня відхилення від класичного андрєєвського коефіцієнта відбиття «аномальні» функції умовно поділено на слабко та сильно деформовані коефіцієнти. Продемонстровано надмірне зменшення андрєєвського струму зі збільшенням аномального коефіцієнта, що пов’язано з низькою ймовірністю багаторазових андрєєвських відбиттів порівняно з класичним випадком. Показано, що в спектрах виникають аномальні дробові (фрактальні) щілинні структури, які потребують експериментальної перевірки. Аналіз показує, що в спектрі модифікованої динамічної провідності при розгляді аномальної функції андрєєвських відбиттів друга андрєєвська особливість стає більш вираженою у вигляді мінімуму, а перша особливість проявляється у вигляді помітного перегину, який відсутній у класичних залежностях для випадків високої прозорості, які отримані згідно з моделлю Аверіна–Бардаса. В аномальному режимі андрєєвські особливості проявляються у вигляді «провалів» у відносно високоенерґетичній ділянці, а в спектрах джозефсонівського переходу виявлено також «провали», що вказує на можливість ґенерації високочастотних фононів.