До шістдесятиріччя відкриття нестаціонарного ефекту Джозефсона - Соловйов, A. Л.; Бондаренко, С. І. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Цей спеціальний випуск містить добірку оригінальних дослідницьких статей, які дають огляд поточних досліджень у цій галузі. Кількість робіт, присвячених ефектам Джозефсона та їх застосуванням, надзвичайно велика. Як показують матеріали статей випуску, незважаючи на 60 років, що пройшли з моменту відкриття ефектів Джозефсона, дослідження джозефсонівських структур під впливом різних специфічних зовнішніх факторів, як і раніше, привертає значну увагу дослідників.