Electron transport in one-dimensional disordered lattice - Slavin, V.; Savin, Y.; Klimov, M.; Kiyashko, M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Досліджено особливості транспорту електронів в одновимірному невпорядкованому ланцюжку за наявності кореляцій між амплітудами взаємодії електронів з вузлами ґратки та амплітудами тунелювання. У розглянутій моделі невпорядкованість позицій вузлів ґратки зумовлена наявністю дефектів, домішок, електрон-фононною взаємодією тощо. Показано, що за певної комбінації параметрів локалізація електронних станів зникає і стає можливим транспорт електронів. Параметри цього транспорту встановлено.