Temperature-dependent operation of laser passive Q-switches based on the polyurethane matrix - Bezrodna, T.; Negriyko, A.; Bezrodnyi, V.; Matsnev, I.; Kosyanchuk, L.; Antonenko, O.; Nesprava, V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Досліджено вплив температури на початкове пропускання лазерного пасивного модулятора добротності на основі поліуретанової матриці, допованої барвником BDN, у широкому діапазоні температур від –60 до +60 ℃. Проаналізовано температурну поведінку початкового пропускання модулятора добротності, оскільки його характеристики суттєво визначають параметри лазерної генерації. Показано, що виміряна вихідна енергія одного імпульсу неодимового лазера на переході 4F3/2 → 4I11/2 залежить від взаємного спектрального розташування довжини хвилі генерації лазера та смуги поглинання барвника електронного переходу S0 → S1.