Light emitters based on ZnSe - Mazur, T. M.; Slyotov, M. M.; Slyotov, O. M.; Mazur, M. P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Встановлено, що гетерошари типової β-ZnSe і нетипової α-ZnSe модифікацій можливо отримати методом ізовалентного заміщення. За ним утворюються ізовалентні домішки, які зумовлюють формування домінуючого випромінювання з квантовим виходом η = 12–15% у крайовій короткохвильовій області. Дослідження при низьких температурах і використання λ-модуляції дозволило встановити складові випромінювання. Воно формується міжзонною рекомбінацією та анігіляцією екситонів. Встановлено високу температурну стійкість випромінювання при варіації температур, включаючи 77, 300 і 480 К.