Study of gas-discharge plasma properties in mixtures of helium and argon with sulfur vapor - General , А.; Svitlichnyi, E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Експериментально досліджено спектри в плазмі поздовжнього імпульсно-періодичного розряду в суміші аргон–сірка та гелій–сірка. Встановлено, що основним механізмом утворення збуджених молекул сірки є передача енергії від метастабільних атомів інертного газу гелію та аргону молекулам та атомам сірки.