Analysis of the magnetization and the inverse susceptibility near the Curie temperature in double perovskite - Yurtseven , H.; Aksoy, S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
З використанням літературних даних проаналізовано температурні залежності намагніченості M та зворотної сприйнятливості χ–1 з відповідними критичними експонентами параметра порядку β та сприйнятливості γ для подвійних перовскітів R2NiMnO6 (R = Dy, Ho, та Er), які наближаються до переходу феромагнетик–парамагнетик (ФМ–ПМ). Значення критичних експонент β і γ також визначено методом Коувеля– Фішера поблизу температури Кюрі TC для ФМ–ПМ переходу в цих подвійних перовскітах. Додатково проаналізовано залежність намагніченості М від магнітного поля Н (при T = TC) за формулою степеневого закону з експонентою критичної ізотерми δ для досліджуваних перовскітів. Для цих структур досліджено масштабну залежність між критичними експонентами β, γ та δ. Отримані значення критичних експонент β, γ, та δ певною мірою узгоджуються, залежно від інтервалів температури та поля в аналізі, з прогнозованими значеннями середнього поля, трикритичного середнього поля, 3D моделлю Ізінга та 3D моделлю Гейзенберґа.