Ultra-low temperature noise thermometry and its applications at ISIS neutron and muon source - Bain, Lucy; Jones, Alex; Price, Ross; Kirichek, Oleg; Lawson , Chris (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Джерело нейтронів і мюонів ISIS проводить приблизно 100 експериментів на рік при температурах нижче 1 К. При таких температурах існує очевидна потреба в точних, прецизійних і добре відкаліброваних термометрах, які є стійкими до складних умов зберігання зразків у великих наукових установах. У цій роботі ми прагнемо вдосконалити використання низькотемпературних резистивних датчиків у високопродуктивному середовищі діючих великомасштабних установок. Встановивши термометр MFFT-1 SQUID в рефрижератор розчинення, ми змогли створити методологію для швидкого калібрування дешевих комерційних резисторів. Це положення також дозволяє нам характеризувати поведінку як SQUIDтермометрів, так і термометрів на основі опору в екстремальних умовах, що зустрічаються в нейтронних і мюонних джерелах. Нарешті, ми використовуємо ці інструменти, щоб зрозуміти вплив «нагрівання пучка» на зразки, розміщені в наших нейтронних приладах.