Nanoarchitectures: from doped 1D nanotubes to doped 3D nanoforests - Pogorelov , Yuriy G.; Turkowski , Volodymyr; Loktev , Vadim M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Розглянуто масиви високовпорядкованих паралельних ідентичних вуглецевих нанотрубок (нанолісів) та їхні електронні спектри в порівнянні зі спектрами для ізольованих нанотрубок. Проаналізовано модифікацію спектрів нанотрубок, яку отримано внаслідок взаємодії між трубками, та зроблено висновок про відмінності у впливі домішок на такі наноліси порівняно з ефектами в раніше вивчених вуглецевих наносистемах. Зокрема, обговорено можливості підвищення чутливості керування поздовжньою провідністю нанолісів.