Electron transport in bounded conjugated oligomers - Malysheva , Lyuba (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Представлено точні аналітичні вирази для струму при нульовій температурі в системах типу «лівий електрод– молекулярний контакт–правий електрод» (LCR), де роль контакту відіграють спряжені олігомери поліпарафенілену (PPP) і полінафталену (PN). На основі формалізму сильного зв’язку та методу функцій Гріна виведено та проаналізовано залежності струму від параметрів системи LCR (енергії Фермі EF електродів і контакту, кількості мономерів N та параметра зв’язку γ, що характеризує зв’язок між контактом і електродами), а також від різниці потенціалів eV між лівим і правим електродами. Олігомери PPP та PN розглядаються як структурні блоки для кріслоподібних і хіральних графенових нанострічок типу (2m, m).