Magnetic field pulse and abrupt change dynamics of a rhombohedric paramagnet - Zvyagin, A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Аналітично розраховано відгук квантового парамагнетика з ромбоедричною симетрією на імпульс та раптову зміну (квантовий квенч) зовнішнього магнітного поля, що прикладено вздовж напрямку z. Доведено, що імпульс та квенч призводять до осциляцій магнітного моменту парамагнетика, які визначаються амплітудою імпульсу або квенча та тривалістю імпульсу (часом для квенча). Також доведено, що не усі енергетичні рівні парамагнетика беруть участь у відгуку. Отримані результати можуть бути застосовано і для опису відгуку кудітів, що засновані на парамагнітних іонах, на гейти квантових комп’ютерів. Розраховано відгук ромбоедричного рідкісноземельного алюмоборату на імпульс магнітного поля.